La noapte sunt egal cu Dumnezeu

M-am pierdut prin sperantele date de noul oras. Planam. Eram un nor verde ce se plimba de colo-colo privind cladirile si oamenii. M-am oprit la micuta casuta ce avea poarta de la curte ruginita. Acolo mi-am facut lacas. Deasupra acelei case cu etajul plin de flori la balcon si subsol urat mirositor, plin cu blanuri de animal.

Intrarea era o plasma acida, asemeni unui algoritm de cel mai inalt grad. Cinci minute mi-au trebuit sa o inteleg, sa-i cunosc secretul si apoi am stapanit-o fara jena. M-am jucat cu ea inchizand si deschizand pana farmecul i-a disparut. Deja mi se parea inutila, o piedica in calea mea. Urasc lucrurile incapatanate. Chiar daca nu sunt oameni.

Am intrat. Mirosul de tocanita mi-a facut stomacul ghem. O energie calda m-a infasurat. Simteam tineretea si vigoarea. Ma imbatam cu vinul nedesfacut de pe masa. Fumam un Pall Mall. Ma aruncam in patul aranjat.

Nu era nimeni. Doar eu, strainul. O parte din intreg ce se plimba prin casa. Atingeam tandru unul dintre birouri, speriat de formulele matematice. Pe o foaie era scrise cu majuscule „Teorema lui Lagrange”. Imagini pierdute din liceu treceau prin fata ochilor mei. Disperat de gandul amintirilor din prezent, mi-am dispersat o parte din ploaie pe covorul negru.

O entitate intrase in aria mea. Luceafarul, prietenul meu, ar fi incantat de aceasta juna copila in ochii careia s-ar pierde si ar cere sa fie muritor din nou. Fara retinere, s-ar gandi cum ar fi sa se plimbe pe pielea ei acoperita acum de prosop. Parul cret ce mirosea a arome asiatice i-ar creste dorinta de cunoastere. Si ar porni in jos. Trecand peste buzele ei, muscand usor din barbie, sarutand prelung sanii si buricul, ajungand pana in zona maxima, unde s-ar contopi in unica existenta divina a muritorilor…

Nu stiu unde este Demiurg. Dar merg sa-l caut.

sursa foto

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Diferente intre femeile de consum

Eram doua cupluri si doream sa intelegem in ce categorie se incadreaza o fata din punct de vedere negativ. Si......

Close